Bayern gelijk tegen Hoffenheim, Aubameyang sloopt HSV

5 november 2016, 17:21   Bijgewerkt: 5 november 2016, 17:57

Voor de derde keer dit Bundesliga-seizoen heeft Bayern München een wedstrijd met een remise afgesloten. De regerend kampioen, deze week nog sterk voor PSV in de Champions League, kwam zaterdagmiddag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen het sterke 1899 Hoffenheim. De grote ster van deze Bundesliga-middag speelde echter niet in München, maar was actief in Hamburg. Daar loodste Pierre-Emerick Aubameyang Borussia Dortmund met vier goals langs hekkensluiter Hamburger SV: 2-5.

In de schaduw van koploper Bayern presteert Hoffenheim, net als nummer twee RB Leipzig, geweldig. Met de pas 29-jarige trainer Julian Nagelsmann is de club een revelatie op het hoogste niveau in Duitsland. In de eerste negen speelronden verloor de ploeg nog niet en ook vandaag bleef het bij Bayern München overeind. De nummer vier van de competitie kwam zelfs nog op voorsprong, na een kwartier spelen. Kerem Demirbay rondde na een vlotte aanval heerlijk af en pegelde hard raak in de korte hoek. Zodoende wist Bayern dat het voor een zware opgave kwam te staan, want Hoffenheim is dit seizoen één van de sterkste teams. 

Met de nodige bombarie werd Mario Gomez afgelopen zomer gepresenteerd bij VfL Wolfsburg, maar echt succesvol was de international vooralsnog niet bij de Volkswagen-club. In de eerste negen speelronden scoorde hij pas één keer, maar vanmiddag was de spits wel op dreef. Met twee treffers had hij een groot aandeel in de 0-3 zege bij middenmoter SC Freiburg. Gomez zorgde al in de 53ste minuut voor een 0-2 stand, waarna Ricardo Rodriguez met een rake penalty de eindstand op 0-3 bepaalde. De overwinning is meer dan welkom voor Wolfsburg, dat na de eerste speelronde geen duel meer gewonnen had. Door de zege neemt het voorlopig in ieder geval afstand van de laatste plaatsen.

Door het ruime verlies van HSV tegen Dortmund had FC Ingolstadt 04 de kans om de laatste plaats te verlaten. De club stond voor vandaag in punten gelijk met de ploeg uit Hamburg (2) en leek zaterdagmiddag een puntje te halen tegen FC Augsburg. Lange tijd stond het 0-0 in het Audi-Sportpark, maar het team van Paul Verhaegh dompelde de thuisploeg in de slotfase alsnog in rouw. Raul Bobadilla en Halil Altintop sloegen in de laatste vijf minuten toe namens Augsburg: 0-2.

Het duel tussen Bayer Leverkusen en SV Darmstadt 98 heeft zaterdag tot een driepunter voor Leverkusen geleid: 3-2. Hakan Calhanoglu, Julian Brandt en Charles Aranguiz maakten de treffers voor Leverkusen, Antonio-Mirko Colak en Mario Vrancic waren doeltreffend namens de laagvlieger. [photo,102242,left,]

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen