Beveren verslaat Anderlecht ondanks razendsnelle rode kaart

30 oktober 2016, 21:58

Waasland-Beveren zorgde zondag voor een grote verrassing in de Belgische competitie door met tien man van RSC Anderlecht te winnen. Al na 25 seconden stond de thuisploeg met een man minder op het veld. Desondanks stond na negentig minuten een 2-1 eindstand op het scorebord.

Ibrahima Seck was al snel de schlemiel van de avond. In de eerste minuut voorkwam hij dat Lukas Teodorczyk alleen op het doel af kon. Dat kwam hem op een directe rode kaart te staan. Waasland-Beveren nam vervolgens in de negende minuut brutaal de leiding door een doelpunt van Zinho Gano. Teodorczyk trok een minuut later de stand alweer gelijk.

Anderlecht wist opvallend weinig klaar te spelen tegen het tiental van Waasland-Beveren. Na een half uur kwam Waasland via Jens Cools zelfs weer op voorsprong. Die gaf het in het restant van de wedstrijd niet meer uit handen. In de slotfase kwam ook Anderlecht met tien man te staan vanwege een tweede gele kaart voor Stéphane Badji.

Door de nederlaag staat Anderlecht tweede in België met drie punten achterstand op koploper SV Zulte Waregem. Waasland-Beveren klimt naar de elfde positie. Eerder op de dag pakte nummer drie KV Oostende drie punten door Standard Luik met 3-1 te verslaan. Daardoor staan de nummer twee tot en met vier op 24 punten.