Zulte Waregem blijft winnen, Vormer blinkt uit bij Brugge

26 oktober 2016, 22:24

Zulte Waregem heeft opnieuw een prima overwinning geboekt. Zonder in problemen te komen won de koploper van de Jupiler Pro League met 0-2 van STVV. Naaste achtervolger RSC Anderlecht won thuis met dezelfde cijfers van KV Mechelen, terwijl Club Brugge KVC Westerlo met 4-0 opzij zette. Ruud Vormer was met twee assists en een goal goud waard voor zijn ploeg.

STVV - Zulte Waregem 0-2

Op bezoek bij STVV liet Zulte nog maar eens zien waarom het de koppositie in handen heeft. De ploeg legde een solide eerste helft op de mat en kwam na een kwart wedstrijd op voorsprong. Lukas Lerager promoveerde een vrije trap met het hoofd tot doelpunt. Nog voor rust werd het 0-2. De treffer was bijna identiek, maar nu was het voormalig Roda JC-verdediger Davy de Fauw die kopte. STVV was niet bij machte om na rust een vuist te maken, terwijl Waregem het wel prima leek te vinden om deze midweeks competitiewedstrijd gewoon uit te spelen. Dakonam Djene vergreep zich in de slotminuut nog aan een tegenstander in zijn eigen strafschopgebied en kreeg zijn tweede gele kaart. Mbaye Leye verzuimde de penalty vervolgens te benutten.

RSC Anderlecht – KV Mechelen 2-0

Lukasz Teodorczyk is dit seizoen goed op dreef en dat was woensdagavond niet anders. De Pool schoot na een halfuur in twee instanties alweer zijn achtste treffer voor Anderlecht op het scorebord. De goal leidde een verhit kwartiertje in met daarin vijf gele kaarten. Aleksandr Bjelica kreeg er zelfs twee, waardoor KV Mechelen met tien man verder moest. Anderlecht verzuimde vervolgens lange tijd om in de tweede helft Mechelen de definitieve nekslag te geven. Tien minuten voor tijd bracht Youri Tielemans de verlossing. Na een overtreding op de rand van het strafschopgebied mocht hij vanaf elf meter aanleggen en scoren.

Club Brugge – KVC Westerlo 4-0

Club Brugge had niet lang nodig om op voorsprong te komen tegen de nummer een na laatst van de competitie. Ruud Vormer vond Dion Cools en die opende de score. Na precies een halfuur was Stefano Denswil dicht bij de 2-0 met een goede vrije trap. Westerlo sneed zichzelf kort daarop in de vingers. Silvere Ganvoula kwam gevaarlijk invliegen, raakte zijn tegenstander en kon met rood intrekken. Op slag van rust maakte Vormer de verdiende 2-0, nadat hij een afvallende bal binnen poeierde.

Westerlo had weinig in te brengen en dat leidde tot de nodige frustratie bij Khaleem Hyland. Na een gele kaart voor een ploeggenoot reageerde hij dusdanig fel dat hij kon vertrekken. Tegen negen man liep Brugge snel verder uit. Vormer was wederom de aangever. Ditmaal legde hij met de borst de bal klaar en kon Tomás Pina afronden. Kools maakte het feest in de slotfase compleet met de 4-0.

Chaleroi – Racing Genk 2-1

De wedstrijd kende een heel attractieve start. Binnen elf minuten stond het al 1-1 via Nikos Karelis en Sotoris Ninis, die toesloeg nadat Marco Bizot een eerste poging van Clément Tainmont niet goed verwerkte. De doelman wisselde gedurende de hele wedstrijd sterke momenten af met acties waarbij hij onzeker overkwam. Aan de 2-1 kon hij echter weinig doen. Christophe Diandy knalde een afvallende bal schitterend in de hoek.

Overige uitslag

KV Kortrijk - Eupen 1-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen