FC Barcelona ontsnapt door late penalty bij Valencia

22 oktober 2016, 18:26   Bijgewerkt: 22 oktober 2016, 18:43

Nadat FC Barcelona in het afgelopen seizoen al niet wist te winnen van Valencia (1-1 en 1-2), leek het ook deze keer puntenverlies te gaan lijden tegen de equipe uit de sinaasappelstad. De wedstrijd op Mestalla stevende zaterdag af op een 2-2 gelijkspel, maar een strafschop in de derde minuut van de extra tijd bezorgde de Catalanen alsnog drie punten: 2-3. Lionel Messi was de matchwinner.

FC Barcelona had in de eerste helft beduidend meer balbezit dan Valencia, 72 om 28 procent, maar genoot na 45 minuten slechts een 0-1 voorsprong. Op aangeven van Ivan Rakitic was Lionel Messi in de 22ste minuut verantwoordelijk voor de openingstreffer. Rakitic was acht minuten eerder binnen de lijnen gekomen als vervanger van Andrés Iniesta. De spelmaker verliet, in tranen en per brancard, het veld na een harde charge van Enzo Pérez.

Zes minuten na de doelwissel was Rakitic zelf dicht bij de 0-2; zijn poging eindigde tegen de paal. Dat bleek een dure misser, want vier minuten later keek FC Barcelona ineens tegen een 2-1 achterstand aan. Vanaf de rand van het penaltygebied zorgde Munir in de 52ste minuut, tegen zijn oude club, voor de gelijkmaker. Even later schoot Rodrigo de 2-1 tegen de touwen.

Toch gingen de punten meer naar Barcelona. Na een corner schoot Luis Suárez in de 62ste minuut de 2-2 tegen de touwen en na een overtreding op diezelfde Suárez kreeg de La Liga-kampioen in de extra tijd een penalty. Valencia-keeper Diego Alves staat te boek als een penaltykiller, maar had deze keer geen antwoord op de inzet van Messi vanaf elf meter (2-3). Barça vierde het feestje onder een vak met Valencia-fans. Dat was geen al te handig idee, aangezien ze vanuit het publiek werden bekogeld met allerlei projectielen. Hierbij werd Neymar geraakt door een flesje water.

Met negentien punten uit negen wedstrijden is FC Barcelona voorlopig de koploper in de Spaanse competitie, maar de concurrentie kan later dit weekeinde nog passeren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen