Gepromoveerde clubs zitten Arsenal en Koeman dwars

22 oktober 2016, 18:14   Bijgewerkt: 22 oktober 2016, 18:40

De zegereeks van Arsenal in de Engelse Premier League is voorbij. De lijstaanvoerder bleef zaterdag in het eigen Emirates Stadium steken op een 0-0 gelijkspel tegen het gepromoveerde Middlesbrough. Ronald Koeman ging met Everton in de slotfase onderuit bij Burnley. De Nederlandse oefenmeester zag zijn elftal op Turf Moor met 2-1 verliezen bij de promovendus.

Arsenal had beduidend meer balbezit dan Middlesbrough, 74 om 26 procent, maar wist het verschil desondanks niet te maken. Ondanks het lage balbezitspercentage kwamen de bezoekers enkele keren gevaarlijk voor het doel van Arsenal-keeper Petr Cech, die met enkele goede ingrepen verdere schade voor zijn elftal voorkwam. In de slotfase leek Mesut Özil de jarige Arsenal-manager Arsene Wenger (67) toch bijna drie punten te gaan bezorgen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Bij Middlesbrough speelde Marten de Roon de hele wedstrijd.

Met twintig punten uit negen wedstrijden is Arsenal, ondanks het gelijkspel, nog wel de koploper in de Premier League. Manchester City kan zondag echter passeren. Daarvoor moet de ploeg van manager Pep Guardiola de thuiswedstrijd tegen Southampton winnen.

Door een doelpunt van Samuel Vokes keek het Everton van Koeman bij rust tegen een 1-0 achterstand aan in de uitwedstrijd tegen Burnley. Yannick Bolasie herstelde in de 58ste minuut op aangeven van Romelu Lukaku het evenwicht namens de bezoekers, bij wie Maarten Stekelenburg onder de lat stond. De ontmoeting leek zonder winnaar te gaan eindigen, maar in de laatste minuut van de reguliere speeltijd besliste Scott Arfield anders. De Canadees bepaalde de eindstand op 2-1 in het voordeel van Burnley. Everton staat met vijftien punten op plaats zes in de Engelse competitie.

Titelverdediger Leicester City klom dankzij een 3-1 zege op Crystal Palace naar de twaalfe plek, met elf punten uit negen wedstrijden. Voormalig VVV-speler Ahmed Musa zette Leicester vlak voor rust op 1-0 in het eigen King Power Stadium. Shinji Okazaki en Christian Fuchs kwamen in de tweede helft ook op het scoreformulier. Yohan Cabaye deed in de 85ste minuut iets terug namens Crystal Palace.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen