"Salaris laten liggen en eigenlijk gratis bij FC Twente gespeeld"

20 oktober 2016, 13:56

Chris David staat op dit moment onder contract bij Go Ahead Eagles, maar speelde in het verleden voor FC Twente. Bij die club doorliep hij ook de jeugdopleiding. Zaterdagavond staan de twee ploegen tegenover elkaar in Deventer. David komt vanwege een zware knieblessure niet in actie.

"Ik ben bijna weer fit en train volledig mee met de groep. Ik mis alleen nog wedstrijdritme en moet nog een paar wedstrijden bij de beloften spelen", vertelt David aan RTV Oost. In 2013 keerde de spelverdeler van Fulham terug naar Enschede. "Het was mooi toen Fulham kwam, het was een droom die uitkwam." Ondanks het gebrek aan speelminuten had David achteraf dezelfde beslissing genomen. "Je traint met spelers en een medische staf van een heel ander niveau."

In januari 2015 keerde David op huurbasis terug naar Nederland. "Ik wilde spelen en daardoor was de keuze voor FC Twente niet moeilijk, maar het was een verkeerd moment. Toen ik daar kwam was er nog niets aan de hand, maar een paar weken later kwamen er dingen naar buiten. Daar schrok ik zelf ook van." David kwam uiteindelijk niet in de plannen van de Tukkers voor.

"Als je niet speelt betekent dat vaak dat je niet goed genoeg bent, maar er komen veel meer factoren bij kijken. Het was jammer voor mij als voetballer. Ik dacht dat ik ging spelen bij FC Twente, want daarom hadden ze me ook van Fulham gehuurd. Ik heb mijn salaris laten liggen en eigenlijk gratis bij FC Twente gespeeld. Ik heb toen ook geen geld van Fulham gekregen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen