Standard Luik vreest sancties en komt met waarschuwing

19 oktober 2016, 11:37

Standard Luik heeft een oproep gedaan aan de supporters na de misdragingen tijdens de uitwedstrijd tegen Ajax. De Belgische fans gooiden vuurwerk vanuit het uitvak in de vakken met Ajax-supporters en vernielden bovendien een toiletruimte in de Amsterdam ArenA. 

Ajax bracht de schade, maar liefst 50.000 euro, daarop in rekening bij de Belgen. Dat is echter nog niet het enige want de club moet ook nog vrezen voor een straf van de UEFA. De komende wedstrijden van Standard Luik in Europa liggen daarom flink onder een vergrootglas bij de Europese voetbalbond.

Het bestuur van Standard komt dan ook met een waarschuwing voorafgaande aan de thuiswedstrijd tegen het Griekse Panathinaikos. "Onze club ontvangt elke keer zware boetes en andere grote sancties zouden kunnen volgen. Daarom lijkt het ons fundamenteel om opnieuw elke supporter van onze club te waarschuwen zodanig dat iedereen er zich van bewust is dat elke inbreuk op het disciplinaire reglement van de UEFA desastreuse gevolgen zou kunnen hebben voor iedereen", zo valt er te lezen op de officiële website.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen