Koeman boos op O'Neill: "Zo maak je een speler kapot"

14 oktober 2016, 08:58

Ronald Koeman is not amused over het feit dat middenvelder James McCarthy bij de nationale ploeg van Ierland veel speelminuten heeft gemaakt in de interlandperiode. De controleur kwam voor zijn land respectievelijk negentig en tachtig minuten in actie, tot onvrede van de coach van Everton. Dit omdat de Ier de laatste zes weken geblesseerd was bij Everton.

Koeman zegt dat de middenvelder nu 'totaal overbelast' is. "Toen hij hier terugkeerde, zei mijn staf dat hij compleet overbelast is. Nu zitten wij met de gebakken peren. Hij heeft bij ons zes weken aan de kant gestaan en is geopereerd. Dan is het belachelijk om hem na drie trainingen negentig en tachtig minuten te laten spelen. Dat zal ik nooit doen met mijn spelers, omdat ze dan direct weer geblesseerd raken", zegt de coach in The Guardian.

Koeman wijst dan ook met de beschuldigende vinger naar Ierland-coach Martin O'Neill. "De staf van Ierland heeft aan hem gevraagd of hij wilde spelen. Als je de keuze bij de voetballer legt, dan wil hij altijd in actie komen. Ik hoopte dat dit voorkomen zou worden door de coach van Ierland, je hoopt op meer begrip. Stel hem gewoon 45 of 60 minuten op, maar niet 170 minuten. Op deze manier maak je een speler kapot."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen