Groep F: matig Engeland bijt zich stuk op Slovenië

11 oktober 2016, 22:43   Bijgewerkt: 11 oktober 2016, 23:34

Voor het eerst in deze WK-kwalificatiereeks is Engeland tegen puntverlies aangelopen. The Three Lions kwamen op bezoek bij Slovenië in Groep F niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Dat was niets eens onverdiend, want de formatie van Gareth Southgate legde een zeer pover optreden op de mat. Ondertussen leefde het voor vandaag nog puntloze Slowakije zich uit tegen Schotland: 3-0.

Bij zijn debuut op de bank won Southgate afgelopen weekend simpel met Engeland van Malta. Slovenië, dat met vier punten uit twee duels goed was begonnen aan de cyclus, toonde zich vanavond echter een meer dan geduchte tegenstander. De thuisploeg zette Joe Hart, die meerdere goede reddingen verrichtte, meermaals aan het werk. Engeland stichtte daarentegen nauwelijks gevaar en wist niet te scoren. Ook Wayne Rooney, die het laatste kwartier meedeed, kon geen bres slaan in de defensie van de Slovenen. Voor Engeland is het puntverlies geen ramp, want het blijft met zeven punten de koploper in de groep.

Daarachter staat, toch wel verrassend, het nietige Litouwen. Die ploeg won dinsdag met 2-0 van Malta, door twee doelpunten in de tweede helft. Litouwen heeft na drie speelronden het knappe aantal van vijf punten vergaard en bezet daardoor de tweede plaats, met vijf punten. Ook Slovenië staat op dat aantal. Slowakije stond voor vandaag nog op nul punten, maar heeft de eerste zege van de cyclus geboekt. Schotland, dat vier punten heeft, werd met 3-0 naar huis gestuurd. Robert Mak (2) en Adam Nemec zorgden voor de doelpunten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen