Groep F: Southgate start met zege, Schotland gelijk

8 oktober 2016, 20:09   Bijgewerkt: 8 oktober 2016, 22:45

Gareth Southgate heeft zijn debuut als bondscoach van Engeland opgeluisterd met een overwinning. The Three Lions zegevierden zaterdag op het eigen Wembley met 2-0 in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Malta, door doelpunten van Daniel Sturridge en Dele Alli in de eerste helft.

Na het teleurstellende EK van afgelopen zomer in Frankrijk, waar Engeland in de achtste finales verloor van debutant IJsland, werd Sam Allardyce aangesteld als nieuwe bondscoach. Hij moest meer uit de talentvolle Engelse lichting halen dan zijn voorganger Roy Hodgson had gedaan. Met een benauwde 0-1 zege bij Slowakije begin september was de start van Allardyce, qua resultaat, goed.

Later in september vertrok Allardyce echter plotseling als keuzeheer van de wereldkampioen van 1966, nadat hij door undercoverjournalisten in de val was gelokt. In ruil voor geld toonde Allardyce zich bereid om uit te leggen hoe je de transferregels kan omzeilen. Daarom staat de Engelse nationale ploeg voorlopig onder leiding van Southgate, eerder verantwoordelijk voor Jong Engeland.

De FA zoekt wel naar een permanente oplossing. Mogelijk wordt die gevonden in de persoon van Roberto Mancini. De Italiaan, die afgelopen zomer vertrok bij Internazionale en daar werd opgevolgd door Frank de Boer, zat vanavond op de tribune tegen Malta en deed geen enkele moeite om dat te verbergen. Hij plaatste zelf op sociale media een video van zijn bezoek aan Wembley.

Vanaf de tribune zag Mancini Engeland een probleemloze zege boeken op Malta. De eindstand was al bij rust bereikt. Sturridge kopte in de 29ste minuut op aangeven van John Henderson de 1-0 op het scorebord, negen minuten later zorgde Alli in de rebound voor de tweede treffer. Engeland speelde zeker niet groots tegen Malta, maar kwam desondanks geen moment in de problemen tegen de voetbaldwerg.

Engeland is na twee duels als enige land nog zonder puntenverlies in poule F. Schotland en Slovenië volgen met allebei vier punten op de tweede plaats. De Schotten moesten vanavond op het eigen Hampden Park genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel tegen Litouwen. Fedor Cernych bracht de bezoekers in de 59ste minuut zelfs aan de leiding in Glasgow, James McArthur redde pas in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd het punt voor de gastheer. Rok Kronaveter bezorgde de Slovenen met een goal in minuut 74 een 1-0 thuiszege op Slowakije, dat net als Malta nog puntloos is. Litouwen is met twee punten de nummer vier van de groep.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen