Kimmich redt Bayern, Leverkusen dankt Hernández

24 september 2016, 17:33   Bijgewerkt: 24 september 2016, 17:41

Het had er alle schijn van dat Bayern München zaterdagmiddag tegen het eerste puntverlies van het seizoen zou aanlopen. Tegen het puntloze Hamburger SV stond de brilstand lange tijd op het bord, maar Joshua Kimmich hielp de regerend kampioen in de slotfase aan een 0-1 overwinning. Daardoor staat Bayern na vijf wedstrijden op vijftien punten. Ondertussen maakte Javier Hernández een hattrick voor Bayer Leverkusen, dat met 2-3 won van FSV Mainz 05.

Borussia Mönchengladbach werd vorig seizoen vierde in de Bundesliga, maar begon stroef aan het nieuwe voetbaljaar. Met zeven punten uit vier wedstrijden stond de ploeg in de middenmoot, maar het team heeft zich zaterdagmiddag een goede dienst bewezen. Op eigen veld werd FC Ingolstadt 04 simpel met 2-0 opzij gezet. Aanvoerder Lars Stindl maakte voor rust de openingsgoal, Oscar Wendt tekende voor de beslissing namens de ploeg van André Schubert. Voor Ingolstadt wordt de situatie nijpend. De ploeg, die het vorig seizoen nog zo prima deed als promovendus, staat na vijf speelronden op één schamel punt.

Javier Hernández groeide vanmiddag uit tot de absolute matchwinner bij de wedstrijd tussen FSV Mainz 05 en Bayer Leverkusen. Mainz kwam via Yunus Malli op voorsprong in de wedstrijd, maar de Mexicaan tekende snel daarna voor de gelijkmaker. Mainz nam vervolgens via Stefan Bell weer de leiding, maar Hernández deed die treffer ongedaan in de 66ste minuut. Vervolgens scoorde de Mexicaanse spits in de 92ste minuut de 2-3, waardoor Bayer Leverkusen is gestegen naar de negende plaats.

Een mooi succes voor FC Augsburg. Met de Nederlanders Paul Verhaegh en Jeffrey Gouweleeuw in de basis werd er zaterdag met 1-0 gewonnen van SV Darmstadt 98. Alfred Finnbogason scoorde kort na rust de enige treffer in de wedstrijd. Darmstadt stond op dat moment al met tien man, aangezien Leon Guwara kort voor rust zijn tweede gele kaart had gekregen van de scheidsrechter.