Gouden comeback voor Robben, Huntelaar scoort ook

21 september 2016, 21:58

Het is een heerlijk voetbalavondje. Niet alleen in Nederland, maar ook over de grens. In de Duitse Bundesliga werd er bijvoorbeeld volop gevoetbald. In de vijf wedstrijden waren er mooie hoofdrollen weggelegd voor Nederlanders. Arjen Robben bekroonde zijn rentree met een doelpunt en Klaas-Jan Huntelaar kwam tot scoren bij het verder nogal geplaagde Schalke 04.

Robben zat afgelopen weekend tegen FC Ingolstadt 04 (3-1 winst) al voor het eerst bij de wedstrijdselectie van Bayern, maar werd toen nog niet ingezet door coach Carlo Ancelotti. Dat deed de Italiaan in de thuiswedstrijd tegen Hertha BSC wel. In de 65ste minuut was het moment, waar voetbalminnend Nederland al lang op zat te wachten, daar: Robben kwam binnen de lijnen voor de moegestreden Thomas Müller.

Op het moment dat Robben inviel, stond het al 1-0 voor Bayern. Franck Ribéry opende na een kwartier spelen de score, op aangegeven van diens maatje David Alaba. Met de invalbeurt van Robben als boost voerde de Duitse recordkampioen na een uur spelen de druk op. Dat zorgde al snel voor de 2-0 van Thiago Alcantara. De Catalaanse balvirtuoos was vlak daarna belangrijk bij het mooiste moment van de wedstrijd. Hij leverde de assist bij de 3-0 van, jawel, Arjen Robben. Met links knalde de flankenflitser de bal in de kruising, zoals hij dat zo goed kan. Het was het slotakkoord van de overtuigende 3-0 overwinning.

Klaas-Jan Huntelaar wist het net ook te vinden bij Schalke 04. Na 36 minuten spelen zette de Nederlandse spits Die Königsblauen tegen 1.FC Köln op voorsprong op aangeven van Nabil Bentaleb. Daarna ging het echter wéér mis voor Schalke, dat na vier speelronden nog steeds puntloos is en daarmee de rodelantaarndrager is in de Bundesliga. Yuya Osako, Anthony Modeste en Simon Zoller zorgden voor een 1-3 overwinning voor Köln.

Paul Verhaegh en Jeffrey Gouweleeuw (allebei geel) wisten met FC Augsburg een 0-0 gelijkspel uit het vuur te slepen bij Bayer Leverkusen. Werder Bremen verloor met 1-2 van FSV Mainz 05. Bij RasenBallsport Leipzig-Borussia Mönchengladbach werd het 1-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen