Blamage De Boer, Standard en Celta de Vigo in balans

15 september 2016, 23:33   Bijgewerkt: 16 september 2016, 00:52

Frank de Boer heeft zichzelf met Internazionale voor schut gezet in de eerste groepswedstrijd in de Europa League. De gevallen Italiaanse topclub verloor donderdag voor eigen publiek met 0-2 van Hapoel Be'er Sheva. In de groep van Ajax hielden Standard Luik en Celta de Vigo elkaar in België op een 1-1 gelijkspel.

Groep G: Standard en Celta spelen gelijk

In een duel met drie rode kaarten boekte Ajax, ondanks een vroege 1-0 achterstand, een 1-2 zege bij Panathinaikos. De Amsterdammers zijn na één speeldag de koploper in groep G, aangezien Standard Luik en Celta de Vigo in de andere wedstrijd met 1-1 gelijkspeelden. Mathieu Dossevi zette thuisclub Standard al in de derde minuut op voorsprong. Giuseppe Rossi bracht de bezoekers uit Spanje tien minuten later langszij met een schitterende afstandsknal, waarbij Standard-keeper Jean-François Gillet er niet heel overtuigend uitzag.

Groep H: ook Gent pakt punt voor België

Ook KAA Gent, de andere Belgische club die om 21.05 uur in actie kwam in de Europa League, speelde met 1-1 gelijk. De achtstefinalist in het afgelopen Champions League-seizoen verliet Portugal met een verdienstelijk punt tegen Sporting Braga. Danijel Milicevic zette Gent in de zesde minuut op 0-1, André Pinto maakte in de 24ste minuut gelijk namens Braga. Voormalig ADO Den Haag-speler Wilson Eduardo leverde de assist bij de 1-1. Shaktar Donetsk zegevierde in Turkije met 0-1 bij Konyaspor. Facundo Ferreyra maakte met een doelpunt in de 79ste minuut het verschil.

Groep I: bankzitter Huntelaar ziet Schalke winnen

Het Schalke 04 van bankzitter Klaas-Jan Huntelaar was het OGC Nice van basisspeler Mario Balotelli in Frankrijk met 0-1 de baas, door een treffer van Abdul Rahman Baba een kwartier voor tijd. In Oostenrijk won FK Krasnodar met dezelfde cijfers van Red Bull Salzburg, ondanks dat Sergei Petrov in de 71ste minuut zijn tweede gele kaart incasseerde. Krasnodar dankte de winst op de kampioen van Oostenrijk aan een goal van Joãozinho acht minuten voor de doelwissel.

Groep J: louter remises, snelste EL-goal ooit

In poule J hebben alle vier de teams na één wedstrijdronde één punt. PAOK Saloniki en Fiorentina hielden elkaar in Griekenland op 0-0. De thuisclub, met Garry Rodrigues in de basis en Diego Biseswar op de bank, schreeuwde in de slotminuut nog wel om een strafschop. Dit wegens een vermeende handsbal van een Fiorentina-speler, maar de scheidsrechter zag er niets in. Fiorentina heeft verdediger Kevin Diks niet ingeschreven voor Europees voetbal. FK Karabakh en Slovan Liberec trapten in Azerbeidzjan al om 17.00 uur af. Jan Sykora zette de Tsjechische bezoekers al na negen seconden op voorsprong en maakte daarmee het snelste doelpunt ooit in de Europa League, maar genoeg voor de winst was het niet. Karabakh kwam twee keer terug van een achterstand (2-2). Rashad Sadiqov redde in de vierde minuut van de extra tijd het punt voor de Azerbeidzjanen.

Groep K: De Boer gaat af, 'Saints' winnen wel

In de Serie A kan Internazionale nog niet echt overtuigen en donderdag beleefde de ploeg van coach Frank de Boer ook een valse start in de Europa League. In het eigen Stadio Giuseppe Meazza verloren de Milanezen met 0-2 van Hapoel Be'er Sheva uit Israël. Miguel Vitor zette de bezoekers in de 54ste minuut op 0-1 uit een voorzet van Lucio Maranhão, Maor Buzaglo legde een kwartier later uit een vrije trap de eindscore vast op 0-2. Inter-spits Eder had voor rust nog wel de paal geraakt. Southampton, met Cuco Martina en Virgil van Dijk in de basis en Jordy Clasie op de bank, maakte geen fout. De Engelsen wonnen thuis met 3-0 van Sparta Praag. Charlie Austin was in de vijfde minuut uit een penalty verantwoordelijk voor de 1-0 en verdubbelde 22 minuten later op aangeven van Martina de marge. Jay Rodriguez tekende in de slotfase voor de eindstand.

Groep L: veerkrachtig Villarreal, invaller Maher wint

Armando Sadiku zette FC Zürich al binnen twee minuten op voorsprong op visite bij Villarreal, maar de thuisclub toonde veerkracht (2-1 winst). Alexandre Pato zorgde in de 28ste minuut op aangeven van Jonathan dos Santos voor de gelijkmaker, ruim een kwartier later waren bij de 2-1 de rollen omgedraaid. Het Turkse Osmanlispor FK, met Adam Maher als invaller, boekte een 2-0 thuiszege op Steaua Boekarest. Cheick Diabaté (penalty) en Aminu Umar waren na de pauze goed voor de treffers voor de Turken. De gasten uit Roemenië stonden toen al een tijdje met tien man, door een directe rode kaart van Gabriel Enache op slag van rust.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!