FC Barcelona blameert zich bij debuut van Cillessen

10 september 2016, 22:37   Bijgewerkt: 10 september 2016, 22:59

Jasper Cillessen heeft een teleurstellend debuut bij FC Barcelona beleefd. Met de Nederlandse keeper onder de lat, nadat Marc-André ter Stegen vrijdag op de training een spierblessure had opgelopen, verloren de Catalanen zaterdag in het eigen Camp Nou met 1-2 van promovendus Deportivo Alavés.

FC Barcelona-coach Luis Enrique dacht Deportivo Alavés wel aan te kunnen met een half B-elftal. De oefenmeester koos ervoor een aantal vaste waarden te sparen omdat de Catalanen komende dinsdag de Champions League-groepsfase openen met een thuiswedstrijd tegen Celtic. Onder meer Jordi Alba, Samuel Umtiti, Andrés Iniesta, Luis Suarez en Lionel Messi, die niet geheel fit was teruggekeerd van de Argentijnse nationale ploeg, begonnen op de bank bij Barça. De drie laatstgenoemden mochten in het laatste half uur wel invallen.

Cillessen had in de negende minuut zijn eerste balcontact. Echt getest werd hij toen nog niet, het betrof namelijk een terugspeelbal. Niettemin had een deel van de Catalaanse fans wel applaus over voor de pass die Cillessen vervolgens gaf. Vijf minuten later werd de Oranje-international voor de eerste keer echt aan het werk gezet; een afstandsschot van Ibai Gómez wist hij zonder problemen te keren.

Vijf minuten voor de pauze moest Cillessen de bal wel uit het net halen, al kon hij er niet veel aan doen. De doelman, die Ajax deze zomer verruilde voor Barça, was kansloos op een inzet van Deyverson na een voorzet van Kiko Femenía vanaf rechts. De thuisclub maakte voor rust weinig indruk, maar kwam direct na de doelwissel wel langszij door een rake kopbal van Jérémy Mathieu uit een hoekschop. Drie minuten later had de Franse verdediger ook voor de 2-1 moeten tekenen, maar ditmaal schoot hij naast.

Eén minuut na de gemiste kans van Mathieu dacht Alavés aan de andere kant op 1-2 te komen, maar de goal van Gómez werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Een kwartier later was het wel raak voor de bezoekers. Javier Mascherano wilde uitverdedigen, maar maaide over de bal heen. Daardoor wist Gómez te ontsnappen en via de vingertoppen van Cillessen schoot hij de 1-2 in de verre hoek.

FC Barcelona probeerde de nederlaag daarna nog wel te voorkomen, maar slaagde daar niet in. De ingevallen Messi was in de extra tijd wel dicht bij de gelijkmaker; zijn lage schot ging maar net voorlangs. Barça staat met zes punten uit drie wedstrijden vierde in La Liga. Koploper Real Madrid is nog zonder puntenverlies. De club uit de Spaanse hoofdstad won eerder op de dag met 5-2 van Osasuna.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen