Wolfsburg wint niet bij Gomez-debuut, Hertha pakt zege

10 september 2016, 17:34

VfL Wolfsburg won de eerste wedstrijd van het Bundesliga-seizoen, maar is er na de interlandperiode niet in geslaagd om de goede start een vervolg te geven. Bij het debuut van Mario Gomez werd er met 0-0 gelijkgespeeld tegen 1. FC Köln. Ondertussen noteerden Hertha BSC, Bayer Leverkusen en SC Freiburg wel overwinningen.

In de eerste speelronde won Wolfsburg met 0-2 van FC Augsburg en de ploeg wilde die zege zaterdagmiddag het juiste vervolg geven. Dat lukte niet, omdat er in de wedstrijd tegen 1. FC Köln geen doelpunten vielen. Ook Mario Gomez, die zijn debuut maakte na zijn transfer van Besiktas, scoorde niet. Jeffrey Bruma deed bij Wolfsburg de hele wedstrijd mee.

Joel Pohjanpalo is de absolute held van Bayer Leverkusen. De talentvolle aanvaller stond met zijn ploeg na tachtig minuten nog met 0-1 achter tegen Hamburger SV, maar dankzij drie treffers van de aanvaller won Leverkusen alsnog met 3-1. Twee van zijn drie doelpunten vielen in de blessuretijd. HSV was dankzij een enorme blunder van Leverkusen-keeper Bernd Leno nog wel op voorsprong gekomen. Bij een dieptebal kwam Leno zijn doel uit, maar hij miste de bal volledig. Daardoor kon Bobby Wood de bal simpel in het lege doel schuiven.

SV Darmstadt heeft zaterdag de eerste punten van het seizoen gepakt. Eintracht Frankfurt werd dankzij een late goal van Sandro Sirigu met 1-0 verslagen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!