Groep G: Spanje loopt in tweede helft weg van Liechtenstein

5 september 2016, 22:40

Spanje kende maandagavond een eenvoudig begin van de WK-kwalificatie. In eigen land had het elftal van bondscoach Julen Lopetegui niets te dulden van de bezoekers uit Kazachstan. De Spanjaarden wisten echter pas in de tweede helft de voorsprong uit te bouwen.

Diego Costa beloonde het vertrouwen van de coach met een rake kopbal in de elfde minuut. De spits van Chelsea sprong boven iedereen uit en plaatste de bal met gevoel in het doel. Vervolgens moesten de fans enige tijd op de verdubbeling wachten. Sergi Roberto schoot in de tweede helft de 2-0 tegen de touwen, waarna David Silva voor de derde treffer van de avond zorgde.

Een half uur voor tijd deelde Vitolo met een doelpunt mee in de feestvreugde van de supporters op de tribune. Diego Costa was zelfs in staat een tweede goal te maken. Zijn schot werd in eerste instantie gepakt door de keeper, maar de rebound plaatste hij met zijn hoofd voorbij de kansloze doelman. Invaller Alvaro Morata drukte zijn stempel door de 6-0 en 7-0 te maken. Silva bepaalde de eindstand op 8-0 in het voordeel van Spanje.

Italië

Italië had in dezelfde groep meer problemen om de drie punten over de streep te trekken. Tegen Israël was het begin goed voor de Italianen met een doelpunt van Graziano Pelle. De spits kwam goed voorbij zijn tegenstander bij een voorzet vanaf links. Antonio Candreva zorgde voor de 2-1 vanaf de strafschopstip. Israël kwam voor rust terug in de wedstrijd.

Tal Ben Haim kwam op de rand van het strafschopgebied in scoringspositie en legde de bal met veel gevoel over doelman Gianluigi Buffon. De problemen voor Italië werden groter toen Giorgio Chiellini vroeg in de tweede helft met een tweede gele kaart van het veld moest. Ciro Immobile besliste de wedstrijd door de 1-3 te maken in de slotfase. Het duel tussen Albanië en Macedonië (1-1) werd gestaakt vanwege hevige regenval.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen