Excelsior trekt met Van Duinen opnieuw prima speler aan

31 augustus 2016, 10:18

Excelsior kan terugkijken op een uitstekende transferperiode. De slagvaardige Kralingse club heeft Mike van Duinen op de laatste dag van de transferwindow aangetrokken. De 24-jarige aanvaller is afkomstig van Fortuna Düsseldorf en tekent een contract tot medio 2019 op Woudestein.

Van Duinen is alweer de elfde zomeraanwinst van Excelsior, dat eerder al Fredy Ribeiro, Anouar Hadouir, Arghus Soares Bordignon, Danilo Pantic, Hicham Faik, Jeffry Fortes, Leeroy Owusu, Milan Massop, Ryan Koolwijk en Terell Ondaan wist vast te leggen. Van Duinen kwam bij Fortuna Düsseldorf amper aan spelen toe en werd mede daarom vorig seizoen al verhuurd aan Roda JC Kerkrade. Nu keert de oud-aanvaller van ADO Den Haag dus definitief terug in de Eredivisie.

"Ik ben erg blij dat het rond is", zegt Van Duinen, wiens geduld aardig op de proef werd gesteld. "Het heeft allemaal behoorlijk lang geduurd. Zo lang, dat ik soms twijfelde of het allemaal nog wel zou doorgaan. Anderhalve maand geleden hebben we voor het eerst met elkaar gesproken. Dat het zo lang heeft geduurd kwam door de vervelende situatie waarin ik was beland in Düsseldorf. Dat ligt nu gelukkig achter mij", aldus de opgeluchte aanvaller op de clubwebsite.

In vijf seizoenen bij ADO wist Van Duinen 27 goals te maken in 117 optredens. In 2015 verkaste hij naar Düsseldorf, maar een succesverhaal schreef hij dus niet in Duitsland. "In het begin speelde ik nog wel regelmatig, maar daarna kwam er een nieuwe trainer en werd dat steeds minder.", stelt Van Duinen. "Ik maakte kennis met de bank en zelfs de tribune. Ik word er het gelukkigst van als ik gewoon lekker kan voetballen en daarom kies ik nu voor Excelsior Rotterdam. Garanties krijg je nergens, maar als ik gewoon mijn niveau haal, heb ik hier de meeste kans om te spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen