All-time topscorer Keane zwaait af bij Ierse ploeg

25 augustus 2016, 11:00

Robbie Keane staat aan de vooravond van zijn afscheid bij de nationale ploeg van Ierland. De 36-jarige aanvaller heeft wereldkundig gemaakt dat de vriendschappelijke interland van de Ieren tegen Oman in Dublin op 31 augustus zijn laatste wedstrijd als international zal zijn.

Keane werd woensdag opgenomen in de Ierse selectie voor het treffen met Oman en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Servië (5 september), maar zal dus alleen in het eerste duel in actie komen. Daarna vindt hij het genoeg geweest. De ervaren aanvaller van Los Angeles Galaxy is met 67 doelpunten de topscorer aller tijden van Ierland. De routinier had daar 145 interlands voor nodig.

Keane, die op het EK 2016 één keer als invaller binnen de lijnen kwam (tegen Zweden), was jarenlang een vast gezicht bij de Ierse ploeg. "Het was een prachtige tijd. Ik heb meer dan achttien jaar voor de Ierse ploeg mogen spelen, na mijn debuut in 1998. Ik heb ervan genoten, het was een geweldige eer. Toen ik als jong ventje op de straten van Dublin speelde, had ik nooit durven dromen dat ik tot 67 goals en 145 interlands zou komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen