Verbeek in verlenging onderuit, blamage voor Werder

21 augustus 2016, 18:07

Voor trainer Gertjan Verbeek is het Duitse bekertoernooi alweer ten einde. Dat gebeurde zaterdagmiddag in een spectaculair duel met FC Astoria Walldorf. VfL Bochum ging onderuit in de verlenging.

Bochum is zelf actief op het tweede niveau in Duitsland. Walldorf komt uit in de Regionalliga Südwest. De thuisploeg stond na zes minuten al op voorsprong. Marco Stiepermann trok de stand weer gelijk voor Bochum. Marcel Carl zette Walldorf voor een tweede keer op voorsprong. Ditmaal was het Kevin Stöger die de schade herstelde namens de bezoekers.

Door de 2-2 stand moest een verlenging uitkomst bieden. Daarin kwam Walldorf wederom op voorsprong. Marcus Meyer tekende voor de 3-2, waarna Steffen Straub zelfs de 4-2 binnen wist te werken. Stöger maakte met de 4-3 nog wel de aansluitingstreffer, maar dat mocht niet meer baten.

Werder Bremen

Ook Werder Bremen is dit seizoen niet meer actief in de DFB Pokal. De Bundesliga-club blameerde zich tegen SF Lotte (2-1), dat in de voorbereiding uitkwam tegen enkele Nederlandse clubs. Lotte is zelf actief in de 3. Liga in Duitsland. Matthias Rahn en André Dej scoorden voor Lotte. Zlatko Junuzovic stond namens Werder op het scorebord. Werder-speler Fin Bartels ontving in de slotfase nog een directe rode kaart.