Goal Van Aanholt komt te laat, Rekik verliest met Marseille

21 augustus 2016, 16:53

Na twee duels in dit seizoen staat Sunderland nog met lege handen. Na de 2-1 nederlaag tegen Manchester City op de eerste speeldag ging de ploeg van Patrick van Aanholt en Jeremain Lens zondag met dezelfde cijfers onderuit tegen Middlesbrough. Van Aanholt speelde de hele wedstrijd, Lens viel na rust in.

Op het moment dat Lens het veld betrad, na 46 minuten, was de stand al 0-2 voor de bezoekers. De Uruguayaanse international Christian Ricardo Stuani Curbelo maakte beide doelpunten voor de promovendus. In de tweede helft tekende Van Aanholt voor de 1-2, maar verder kwam de thuisploeg niet. Vorig seizoen scoorde de linkervleugelverdediger vijf keer voor Sunderland, dit was zijn eerste treffer van de jaargang.

In Frankrijk ging ook een andere Nederlandse international zondag onderuit; Karim Rekik redde het niet met Olympique Marseille tegen Guingamp. De roemruchte club, met Rekik in de basis, verloor met 2-1. Marseille, vorig jaar teleurstellend dertiende in de Ligue 1, was het seizoen begonnen met een doelpuntloos gelijkspel tegen Toulouse. In dat duel begon Rekik op de bank, maar mocht hij al na achttien minuten invallen.