Porto en Roma remiseren, winst voor Celtic en Monaco

17 augustus 2016, 22:48   Bijgewerkt: 19 augustus 2016, 00:00

Met Björn Kuipers als scheidsrechter hebben FC Porto en AS Roma elkaar woensdagavond in bedwang gehouden in de laatste kwalificatieronde van de Champions League. In Portugal speelden beide topclubs met 1-1 gelijk in een enerverende wedstrijd, waarin Thomas Vermaelen met een vroege rode kaart opzien baarde. Ondertussen boekten Celtic en AS Monaco belangrijke overwinningen in het voorportaal van het miljoenenbal.

Met Kevin Strootman in de basis begon AS Roma uitstekend aan de uitwedstrijd in Porto. Na twintig minuten nam de nummer twee van het vorige Serie A-seizoen de leiding, dankzij een eigen doelpunt van Porto-speler Felipe. Porto, dat speelde zomer Bruno Martins Indi, kreeg kort voor rust echter een meevaller te verwerken. Thomas Vermaelen kreeg van Kuipers na veertig minuten zijn tweede gele kaart en kon dus al voor de pauze vertrekken. Een hard gelag voor de Belg, die zijn debuut voor de club daardoor in het water zag vallen. Na de pauze benutte Porto de overtalsituatie, via Andre Silva. Hij verzilverde na een uur een penalty, waardoor de Portugezen in de strijd blijven om een CL-ticket.

AS Monaco heeft de lastige uitwedstrijd bij Villarreal op een uitstekende wijze afgesloten. De Franse formatie won dankzij treffers van Fabinho, die al na drie minuten een penalty binnenschoot, en Bernardo Silva met 1-2. Voor Villarreal tekende Alexandre Pato nog wel voor de gelijkmaker, maar genoeg voor een goed resultaat bleek dat niet.

Net als Monaco heeft ook Ludogorets Razgrad zich woensdagavond een goede uitgangspositie verschaft voor de return van volgende dinsdag. Het Tsjechische Viktoria Plzen werd in Bulgarije met 2-0 verslagen. Virgil Misidjan, die een verleden heeft in de Eredivisie, bepaalde in de 64ste minuut de eindstand op 2-0. Jody Lukoki bleef de hele wedstrijd op de bank aan de kant van Ludogorets.

Dundalk kan eerste Ierse club worden in het hoofdtoernooi van de Champions League, maar het miljoenenbal is na één wedstrijd ver weg voor de club. Vanavond werd er namelijk met 0-2 verloren van Legia Warschau, waardoor de Ieren volgende week in Polen moeten stunten om zich te kwalificeren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen