Opmerkelijke constructie brengt Rulli terug bij Sociedad

9 augustus 2016, 11:54

Gerónimo Rulli speelde de afgelopen twee seizoenen op huurbasis voor Real Sociedad en is ook komend seizoen bij die club te bewonderen, zo meldt de clubwebsite. De 24-jarige doelman belandt bij Sociedad via een ingewikkelde constructie: Manchester City koopt hem van Deportivo Maldonado en verhuurt hem voor een half seizoen aan Sociedad.

Daarbij is er direct afgesproken dat Sociedad Rulli in januari 2017 koopt. Manchester City krijgt vervolgens de mogelijkheid om Rulli tot medio 2018 voor vijftien miljoen euro terug te halen, mocht zijn ontwikkeling de Engelse topclub bevallen. Officieel presenteert Manchester City vandaag (dinsdag) dus opnieuw een aankoop, al zal Rulli wellicht nooit tot de City-selectie behoren.

Rulli begon zijn carrière bij het Argentijnse Estudiantes, waarna het Uruguayaanse Deportivo Maldonado hem overnam. Niet om de doelman op te stellen, maar om over zijn transferrechten te beschikken en geld aan hem te verdienen. Dat lukte eerder via de verhuur aan Real Sociedad en nu dus via de verkoop aan Manchester City. Rulli speelde in de afgelopen twee seizoenen 58 wedstrijden in het shirt van Sociedad. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen