Given kondigt afscheid bij Ierland aan in mooie brief

28 juli 2016, 19:38

Shay Given bergt zijn keepershandschoenen op. De 40-jarige doelman heeft in een verklaring aangekondigd dat hij een punt zet achter zijn carrière als doelman. De voormalig international sprak mooie woorden in een soort van brief.

"Het is de droom van ieder jongetje om te voetballen voor zijn school, club en - misschien in zijn wildste dromen - zijn land. Hij wil proberen om minstens zo goed te worden als zijn vader en wil zijn moeder trots maken. Ik ben gezegend vanwege het feit dat dit mij gelukt is. Ik speelde eerst op de trapveldjes achter de tuin in Co. Donegal met mijn broers, daarna voetbalde ik voor het St. Columbas College in Lifford en vervolgens stond ik onder de lat bij Celtic. Op 19-jarige leeftijd debuteerde ik al voor Ierland. Ik ben een van de gelukkigen die zijn land mocht vertegenwoordigen en droeg 134 keer met trots het Ierse shirt. De tijd is nu echter gekomen om mijn handschoenen aan de wilgen te hangen. Ik ga onze jongens nu aanmoedigen als een van de grootste fans. Ik neem afscheid van de Ierse ploeg, zodat ik mij volledig op mijn club kan focussen, en wil iedereen bedanken die me gesteund heeft. Mijn familie, vrienden, de geweldige fans, mijn teamgenoten, de managers en de Ierse bond. Ik had het niet zonder jullie gekund. Bedankt."

Given was met Ierland nog actief op het EK 2016, maar keepte niet in Frankrijk. De ervaren goalie staat onder contract bij Stoke City.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen