Van der Vaart belde Reading: "Geen simpele beslissing"

27 juli 2016, 17:31

Reading FC-manager Jaap Stam bevestigt dat zijn club met Rafael van der Vaart in gesprek is over een transfer. De 33-jarige middenvelder heeft zichzelf aangeboden bij de Engelse tweedeklasser. Van der Vaart heeft een doorlopend contract bij Real Betis Sevilla, maar heeft daar geen toekomstperspectief meer.

"Ik kan bevestigen dat hij ons heeft gebeld met het bericht dat hij voor ons wil spelen", zegt Stam tegen GetReading. De voormalige verdediger benadrukt dat Van der Vaart zelf contact met Reading heeft gezocht. "Hij heeft ons gebeld omdat hij iedereen in Europa wil bewijzen dat hij nog steeds een heel goede speler is. Ik heb zelf nog niet met Rafael gesproken, maar we gaan erover nadenken. Hij is een uitstekende speler, maar heeft ook een verleden met blessures. Daar moeten we ook goed over nadenken."

"Het is geen eenvoudige beslissing", vervolgt Stam. "Hij is een uitstekende speler, we hebben nog samen in het Nederlands elftal gespeeld. Maar zou het met de middenvelders en aanvallers die we al hebben goed zijn om hem vast te leggen? Kan hij een bepaalde waarde voor ons hebben? We moeten multifunctionele spelers hebben. Dus geen spelers die alleen goed zijn in balbezit, maar ook in defensief opzicht. Daar moeten we bij hem ook naar kijken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen