PSV sluit voorbereiding af met nederlaag in derby

Ger
26 juli 2016, 21:27   Bijgewerkt: 26 juli 2016, 23:47

PSV heeft een nederlaag geslikt in de laatste wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De landskampioen ging in het eigen Philips Stadion in de lichtstadderby onderuit tegen FC Eindhoven: 0-1. Mart Lieder maakte in de tweede helft het enige doelpunt.

Bij PSV begon de Duitse aanwinst Daniel Schwaab in de basis. Ook jongeling Ramon Pascal Lundqvist verscheen aan de aftrap. In de tweede helft stuurde trainer Phillip Cocu een volledig ander elftal binnen de lijnen. In de slotfase leek Rai Vloet de thuisploeg nog op gelijke hoogte te zetten, maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. PSV duelleert zondag met Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal.

Excelsior ging eveneens onderuit tegen een eerstedivisionist. FC Oss was op het veld van Herpinia met 2-0 te sterk. Justin Mathieu en invaller Raies Roshanali namen de doelpunten voor hun rekening.

FC Utrecht speelde gelijk tegen Espanyol. Sébastien Haller zette de Domstedelingen in de eerste helft op voorsprong. José Antonio Reyes maakte na de hervatting de 1-1.