Löw: "Wij waren beter, maar Frankrijk verdiend door"

7 juli 2016, 23:52

Duitsland-bondscoach Joachim Löw vond zijn ploeg donderdag de bovenliggende partij tegen gastland Frankrijk in de halve finale van Euro 2016, maar de oefenmeester blijft sportief. Hij noemt de zege van de Fransen terecht en tipt hen als favoriet voor de eindstrijd tegen Portugal.

"Als je met 2-0 wist, dan verdien je het om in de finale te staan", reageert Löw op de UEFA-website. "Ik denk dat Frankrijk gaat winnen van Portugal. De Portugezen hebben mij nog niet heel veel kunnen overtuigen. Frankrijk heeft een heel goede ploeg, maar wij waren vandaag de betere ploeg."

"We speelden met veel inzet, spraken duidelijke lichaamstaal, liepen vooruit en waren goed in één-tegen-één situaties", vervolgt Löw. "We waren ongelukkig dat we op slag van rust die penalty tegen kregen. We hebben onze kansen gehad, maar hebben niet gescoord. Vandaag hadden we niet het geluk dat we nodig hadden. In 2010 en 2012, toen we ook verloren in de halve finale, was de tegenstander beter dan wij. Vandaag waren wij beter dan Frankrijk, maar het gaat om doelpunten en het resultaat."

"We hebben blessures, met Khedira en Gomez, terwijl Hummels geschorst was en Boateng geblesseerd uitviel. Deze spelers zijn moeilijk te vervangen. De ploeg heeft alles gedaan wat ik vroeg, lef getoond en dus kan ik hen geen verwijten maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen