Finnbogason: "Bitter einde van fantastisch toernooi"

4 juli 2016, 09:58

Alfred Finnbogason stond zondag met gemengde gevoelens de pers te woord. De voormalig aanvaller van SC Heerenveen had zojuist met IJsland in de EK-kwartfinale met 5-2 verloren van gastland Frankrijk. Niettemin is Finnbogason tevreden dat zijn land zover is gekomen op de Europese titelstrijd.

"Dit is een bitter einde van een verder fantastisch toernooi voor ons. Het is duidelijk dat we de wedstrijd in de eerste helft hebben verloren", aldus Finnbogason op de UEFA-website. IJsland keek bij rust in het Stade de France tegen een 4-0 achterstand aan. "Als het toen 2-0 had gestaan, dan hadden we nog een kans gehad. We hebben daarna onze vechtlust laten zien, door de tweede helft te winnen. Toch was het een moeilijke les voor ons."

Terugkijkend op het hele toernooi, zegt Finnbogason: "We hebben IJsland echt op de voetbalkaart gezet. Van over de hele wereld krijgen we berichten dat mensen trots op ons zijn en dat ze hebben genoten van de vechtlust die we hebben getoond. We kunnen het toernooi dus met opgeheven hoofd en trots verlaten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen