Nawalka: "EK hopelijk begin van prachtig tijdperk"

1 juli 2016, 09:57

Polen droogt haar tranen. Nadat de Oost-Europeanen in de achtste finale nog aan het langste einde trokken in de penaltyreeks tegen Zwitserland, was Portugal donderdagavond in de kwartfinale koelbloediger in een strafschoppenserie. Bondscoach Adam Nawalka baalt stevig, maar verlaat het EK 2016 met opgeheven hoofd.

"Dit is zeker even slikken voor ons", sprak Nawalka na het zure verlies tegen Portugal. "Maar de spelers hebben alles gegeven in de wedstrijd. Dat geldt overigens voor het hele toernooi", vindt de bondscoach. "We hebben geen enkele wedstrijd verloren op het EK, ook al zijn we uitgeschakeld na penalty's. We moeten de toekomst met optimisme tegemoet zien. Het verlies doet pijn, maar we gaan alles uitgebreid analyseren en onszelf vervolgens weer verbeteren."

"Hopelijk is dit het EK het begin van een prachtg tijdperk voor Polen", stelt Nawalka, die weet dat aanvoerder Robert Lewandoswki het land moet inspireren. "Hij zal altijd een grote speler voor deze ploeg blijven. Hij is een echte aanvoerder, ik prijs zijn gedrag en houding. Het was niet alleen een goed toernooi voor ons team, maar ook voor hem. Ik ben blij met zijn spel", aldus de Poolse bondscoach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen