Kuipers ontfermt zich over kwartfinale Frankrijk-IJsland

1 juli 2016, 09:19   Bijgewerkt: 1 juli 2016, 13:13

Omdat er andere scheidsrechters aangewezen waren voor de eerste drie kwartfinales van het EK 2016 in Frankrijk, had Björn Kuipers nog maar één kans om een wedstrijd in dit stadium van het eindtoernooi te mogen fluiten. Deze heeft de Nederlandse arbiter gepakt. De man uit Oldenzaal krijgt komende zondag de taak om het treffen tussen Frankrijk en IJsland in goede banen te leiden.

Kuipers was tot dusver bij vier wedstrijden actief op het EK. Onze landgenoot floot Polen-Duitsland en Spanje-Kroatië in de poulefase, was in de achtste finales vierde official bij Duitsland-Slowakije en was ook de vierde man bij het openingsduel tussen Frankrijk en Roemenië. De Nederlandse scheidsrechter hoopt nog altijd de finale van het eindtoernooi te mogen fluiten. Met Frankrijk krijgt Kuipers te maken met de gastheer van het evenement, dat is toch wel een verantwoordelijkheid.

Naast Kuipers en zijn ook Mark Clattenburg (Engeland), Felix Brych (Duitsland), Viktor Kassai (Hongarije), Jonas Eriksson (Zweden), Milorad Mazic (Servië), Nicola Rizzoli (Italië) en Damir Skomina (Slovenië) nog actief op het EK. Brych leidde donderdag Polen-Portugal, Skomina is de leidsman bij het treffen tussen Wales en België en Kassai ontfermt zich over Duitsland-Italië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen