Ierse fans krijgen onderscheiding van burgemeester Parijs

29 juni 2016, 11:14

Tijdens het EK 2016 in Frankrijk verschenen er tig mooie filmpjes van de supporters van Ierland, die er een flink feest van maakten. Waar fans van andere landen regelmatig op negatieve wijze in het nieuws kwamen, maakten de Ierse supporters veel indruk met hun positieve, enthousiaste en niet agressieve gedrag. Dat heeft ervoor gezorgd dat ze in het zonnetje gezet worden.

Anne Hidalgo, de burgemeester van Parijs, wil de fans onderscheiden met de Grand Vermeil Medaille. "Hun houding was zeer positief en vrolijk. De supporters hebben zich voorbeeldig gedragen met hun sportmanschap. We bedanken de Ierse fans met deze onderscheiding", sprak de burgemeester van de Franse hoofdstad tijdens een persconferentie. Guy Drut, voormalige minister van sport en lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), kwam met het idee voor de onderscheiding op de proppen.

Ierland werd door een 2-1 nederlaag tegen Frankrijk in de achtste finale uitgeschakeld op het EK. Manager Martin O'Neill heeft genoten van het toernooi, in het bijzonder van de fans. "Vanuit de grond van mijn hart bedank ik jullie voor de support. We hebben geweldige herinneringen opgedaan. De fans waren sensationeel", zei de bondscoach van Ierland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen