Uitblinkers Ramsey en Bale zetten Wales in vuur en vlam

Jw
20 juni 2016, 22:56

Wales heeft maandagavond voor een sensatie gezorgd door tijdens haar eerste deelname aan een EK direct de knock-outfase te bereiken. Door een schitterende 3-0 zege op het waardeloze Rusland gaan de Welshmen zelfs als groepswinnaar door naar de volgende ronde. Engeland gaat na de doelpuntloze remise tegen Slowakije als runner-up van groep B ook door naar de achtste finales. Voor Rusland zit het EK erop en de Slowaken zitten in de wachtkamer.

Voor Rusland is het toernooi uitgedraaid op een grote deceptie. De Russische supporters maakten er binnen en buiten het stadion een grote ravage van en ook op sportief gebied bakte het elftal van bondscoach Leonid Slutskiy er bijzonder weinig van. De Russen begonnen met een remise tegen Engeland nog goed aan het EK, maar daarna volgden ontluisterende nederlagen tegen Slowakije en Wales. Zodoende moet Rusland na de groepsfase door de achterdeur het toernooi al verlaten.

Rusland leek rijp voor de slacht en het was slechts aan doelman Akinfeev en het onscherpe Welshe vizier te danken dat de score niet snel werd opgevoerd. De Welshe sluitpost Wayne Hennessy hoefde vanavond slechts sporadisch aan de bak, maar zag zijn ploeggenoten aan de andere kant de ene na de andere mogelijkheid missen om het duel in het slot te gooien. Totdat Ramsey ruim een kwartier voor tijd met een heerlijk balletje Bale vond en de vedette met links het laatste sprankje Russische hoop aan diggelen schoot.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen