Koller: "Voor ons was het goed dat Ronaldo miste"

18 juni 2016, 23:57

Marcel Koller, de bondscoach van Oostenrijk, weet dat zijn elftal goed weg is gekomen in het tweede groepsduel met Portugal op Euro 2016. Het Alpenland hield de Portugezen zaterdag in Parijs op 0-0, maar dat kwam wel mede door een gemiste penalty van Cristiano Ronaldo.

"Als hij (Ronaldo, red.) had gescoord, dan had dat waarschijnlijk betekend dat we naar huis konden", aldus Koller op de UEFA-website. Oostenrijk ging in de eerste wedstrijd op dit toernooi met 2-0 onderuit tegen Hongarije. "Voor ons was het dus goed dat hij miste. Verder stonden we goed georganiseerd tegen Ronaldo, dat moet ook tegen een speler van wereldklasse. We zijn ook blij dat hij bij zijn doelpunt in de slotfase buitenspel stond."

Oostenrijk heeft na twee duels pas één punt. Opvallend, aangezien het een sterke indruk maakte in de voorronde. "Maar we kunnen niet eeuwig blijven dromen over onze kwalificatiecampagne", vervolgt Koller. "Dat ligt al lang achter ons, we moeten ons focussen op wat er gaat komen. Op een eindronde zijn geen zwakke tegenstanders. Met één punt zijn we nog in leven."

Oostenrijk knokt woensdag tegen IJsland voor zijn laatste kans. "Uiteraard heb ik dat team al bekeken", laat Koller weten. "Ze spelen compact, zijn sterk en we moeten uitvogelen hoe we gaan slagen in dat duel."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen