Spanje geeft EK glans met galavoorstelling tegen Turken

Ger
17 juni 2016, 23:01

Regerend kampioen Spanje heeft als eerste ploeg op EURO 2016 een mooie voetbalshow opgevoerd. De ploeg van Vicente del Bosque rekende overtuigend af met Turkije: 3-0. De jeugdige Alvaro Morata en Nolito maakten de doelpunten voor Spanje, waar Andres Iniesta en David Silva de uitblinkers waren.

De echte voetbalfans die snakten naar een mooie wedstrijd na alle supportersellende en krappe zeges op dit EK werden in de Allianz Rivera in Nice op hun wenken bediend. Niet alleen de doelpunten waren fraai, ook het spel van Spanje was een genot om naar te kijken. Door twee doelpunten voor rust van Morata en Nolito was de wedstrijd al beslist, Morata scoorde vlak na rust zijn tweede.

Voor beide beslissingen was op basis van de eerste helft begrip op te brengen. Turan maakte een betere indruk tegen het land waar hij competitie speelt en probeerde zijn ploeg op sleeptouw te nemen. In het eerste half uur konden de Turken redelijk meekomen, ondanks het vele balbezit van de ploeg van Vicente del Bosque. Met twee verdedigingslinies voor de neus van doelman Volkan Babacan en één diepe spits hield de ploeg van Terim een half uur lang stand, ondanks een grote kopkans van Gerard Piqué na een corner. De tegenaanvallen werden echter niet scherp genoeg uitgevoerd om zelf in de buurt van David de Gea te komen.

De openingstreffer gaf de normaal gesproken moeilijk scorende ploeg van Del Bosque vleugels. Drie minuten na de eerste goal was de marge opgelopen naar twee doelpunten. Een mooie bal over de verdediging door Cesc Fabregas kon niet worden weggekopt door Mehmet Topal, Nolito stond klaar om te profiteren: 2-0. Met een sliding liet de Celta-aanvaller de bal in de lange hoek verdwijnen.

Een afstraffing met grote cijfers zou wat te veel van het goede zijn geweest voor de arme Turken die na de derde tegentreffer wel vrijuit konden voetballen. Na een eerste geslaagde actie van Buruk Yilmaz, uitkappen van Piqué gevolgd door een zwak schot met links, bleek de opleving van korte duur. Turan zakte na rust ver weg en werd zelfs uitgefloten door zijn eigen supporters. De woede van de Turkse fans richtte zich puur op Turan, die in zijn eentje ook niet kon voorkomen dat zijn ploeg in een grote rondo van de Spanjaarden terecht kwam. Een eretreffer was de ploeg van Terim ook niet gegund, invaller Olcay Sahan treuzelde te lang oog-in-oog met De Gea.

Met zes punten uit twee duels gaat Spanje door naar de volgende ronde op het Europees Kampioenschap.  De Turken hebben nog een theoretische kans op het bereiken van de achtste finale als ze het laatste duel van Tsjechië winnen en bij de vier beste nummers drie komen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen