Kroaten geven zege weg in door rellen ontsierd duel

Ger
17 juni 2016, 20:24   Bijgewerkt: 17 juni 2016, 20:49

Kroatië heeft de kans laten liggen om zich te plaatsen voor de achtste finales van het EK. Tegen Tsjechië gaf de ploeg van Ante Cacic een comfortabele 2-0 voorsprong uit handen. Buiten het incasseren van een late gelijkmaker was er nog meer slecht nieuws voor de Kroaten. Vanuit het Kroatische vak werd er bij een 2-1 stand vuurwerk op het veld gegooid en ontstonden er vechtpartijen op de tribune.

hooligans

hooligans

De Tsjechische bondscoach Pavel Vrba had Necid buiten de basis gelaten ten faveure van Sparta Praag-goalgetter David Lafata. Cacic, keuzeheer van de Kroaten, zag geen reden om zijn basisopstelling te wijzigen na de 1-0 zege tegen Turkije. Hij kon gewoon beschikken over aanvoerder Srna, die tussen de twee groepsduels afscheid moest nemen van zijn overleden vader. Dat Srna nog wel vol emoties zat, bleek al tijdens het volkslied. De tranen stroomden over de wangen van de aanvoerder bij het horen van de nationale hymne.

Mede door de intelligente passing van Luka Modric hield de druk op de defensie van de ploeg van Vrba aan. Cech hield zijn ploeg nog op de been bij een poging van Rakitic, maar was bijna direct daarna toch kansloos na een geplaatst schot van Perisic. De oud-speler van Club Brugge kreeg de bal in de voeten na gevaarlijk balverlies op het middenveld van Jaroslav Plasil en bevond zich in een zee van ruimte. Tomás Sivok hield vervolgens te veel afstand en liet Perisic vrij uithalen met links: 1-0.

   

De Tsjechen kregen na de pauze nog 45 minuten om iets van dit EK te maken. Toch was er geen echte overlevingsdrang te bespeuren bij de dolende ploeg van Vrba. Meteen na rust mocht Rakitic alweer in vrije positie aanleggen vanaf de rand van de zestien. De Barcelona-middenvelder liet de kans liggen om de wedstrijd te beslissen en schoot hoog over. Het was wachten op een tweede doelpunt van de Kroaten en dat kwam er ook. Opnieuw gaven de Tsjechen zelf de mogelijkheid weg door een miscommunicatie tussen Roman Hubnik en Plasil. Marcelo Brozovic kon er met de bal vandoor en stelde Rakitic in staat om de 2-0 aan te tekenen. Met een prachtig stiftje over Cech tilde Rakitic de marge naar twee.

Het ene briljante moment van de Tsjechen maakte de Kroatische ploeg niet zenuwachtig. Het veldspel werd wat minder, mede door het uitvallen van Modric met een lichte blessure, maar de verdediging stond als een huis. Tot het moment dat er vanuit het Kroatische vak vuurwerk op het veld kwam. Meerdere fakkels landen naast de eigen doelman Danijel Subasic. Stomverbaasde Kroatische spelers probeerden fans in hun eigen vak tot kalmte te manen. De onrust ging echter door waarna er zelfs iets vuurwerk ontplofte dichtbij een steward en Perisic. Scheidsrechter Mark Clattenburg had geen andere keus dan de wedstrijd stil te leggen.

vuurwerk

vuurwerk

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen