Wat gebeurde er op dag 2 van het EK?

11 juni 2016, 22:01   Bijgewerkt: 11 juni 2016, 22:20

Met drie wedstrijden was het gelijk volle bak op de tweede dag van het Europees kampioenschap in Frankrijk. Uiteraard sprongen er ook weer de nodige dingen in het oog. FCUpdate.nl zet er, zoals elke dag, een aantal voor je op een rijtje. Met deze keer een broedertwist in de familie Xhaka, een Franse held, sfeermakers uit Wales en weer rellen in Marseille. En één persoon had een bijzondere prioriteit tijdens die rellen.

Heel Frankrijk houdt van Dimitri Payet

Unieke broederstrijd bij Albanië - Zwitserland

{image[310674][left-half][]}Albanië tegen Zwitserland is het niet het meest aansprekende affiche van de eerste ronde op het EK, maar vanwege een bijzondere broederstrijd werd het duel ineens veel interessanter. Bij de wedstrijd in Groep A stond bij Albanië namelijk Taulant Xhaka op het veld, terwijl zijn jongere broertje Granit aan de aftrap verscheen bij Zwitserland. Granit kwam als winnaar uit de bus, aangezien hij met zijn team met 1-0 won en als 'man of the match' verkozen werd. Taulant werd bij Albanië bovendien na een uur gewisseld en zal daardoor iets minder vrolijk bij het volgende familiediner verschijnen. Moeder Xhaka loste het probleem welk shirt zij nou moest aantrekken voor de broedertwist op creatieve wijze op, namelijk één met een combinatie van de Zwitserse en Albanese vlag erop.

Wales-supporters zorgen voor prachtige sfeer

[img,98385,left,]Zo'n 650 kilometer ten oosten van Bordeaux, in Marseille, was de sfeer compleet anders. Voor de derde dag op rij waren er rellen in de stad, waarbij voetbalsupporters betrokken waren. Waar Engelse fans eerder deze week slaags raakten met lokale jongeren, daar kwam het zaterdagmiddag tot een confrontatie met een groep Russische hooligans. Het waren angstaanjagende beelden, waarop te zien is dat er rake klappen worden uitgedeeld. Meerdere mensen worden nog tegen het hoofd geschopt terwijl ze al weerloos op de grond liggen. Eén Engelsman zou als gevolg van de rellen nu in het ziekenhuis vechten voor zijn leven. In het stadion van Marseille was de sfeer gelukkig beter en zorgde het Engelse volkslied zoals altijd weer voor kippenvel op menig arm. Overigens, één persoon had wel heel opmerkelijke prioriteiten tijdens de rellen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen