Briljante Payet redt Frankrijk in openingsduel EK

Jw
10 juni 2016, 23:25   Bijgewerkt: 10 juni 2016, 23:51

Gastland Frankrijk is goed aan het Europees kampioenschap voetbal begonnen. De Fransen hadden in het Stade de France grote moeite met Roemenië tot Dimitri Payet met een wonderschone treffer toch de beslissing forceerde: 2-1. De buitenspeler van West Ham was de uitblinker in Saint-Denis en kreeg net voor het verstrijken van de officiële speeltijd zijn beloning.

 De defensie van de ploeg van Didier Deschamps maakte ook geen zekere indruk. Het feestje van het thuispubliek had al na vijf minuten verstoord kunnen worden door Bogdan Stancu. De Roemeense aanvaller dook, na het doorkoppen van de bal door Florin Andone, vrij op voor doelman Hugo Lloris. De Franse doelman liet zien waarom hij al jaren de vaste nummer één is bij het nationale elftal en Tottenham Hotspur en hield de poging van Stancu uit het doel.

Niet alleen de grote kans gaf de Roemenen vertrouwen. Ook het veldspel bij de ploeg van Anghel Iordanescu was prima verzorgd. De backs durfden mee naar voren te gaan en ook het centrale duo koos vaak voor de voetballende oplossing om de aanvallers in stelling te brengen. De spitsen van Roemenië hadden echter moeite om echt een vuist te maken tegen de grote centrale verdedigers van de gastheren. Toch verschenen de Roemenen een aantal keren voor de neus van Lloris. Meteen na rust kon Stancu een sterke start van de tweede helft van de Roemenen nog meer glans geven, maar de aanvaller van Genclerbirligi hielp ook zijn tweede grote kans om zeep. Na een mislukte buitenspelval van de Fransen kon Stancu de bal rustig aannemen op de borst, maar zijn inzet miste daarna de juiste richting.

De openingstreffer had de Fransen vleugels moeten geven, maar voordat de ploeg echt los kwam stond de 1-1 al op het scorebord. De ervaren linksback Patrice Evra liet zijn been hangen in een duel met Nicolae Stanciu. Victor Kassai aarzelde niet om de bal op de stip te leggen. Stancu benutte zijn derde opgelegde kans wel: 1-1. Na de gelijkmaker moest Deschamps ingrijpen om toch nog met drie punten aan het toernooi te beginnen. De Franse coach durfde Pogba en Griezmann te wisselen voor Kingsley Coman en Anthony Martial.

Het waren echter niet de invallers die de beslissing forceerden, maar Dimitri Payet. De man die alle vrije trappen met rechts nam bleek ook over een uitstekende linkervoet te beschikken. Tatarusanu moest lijdzaam toezien hoe de poging van net buiten de zestien in de bovenhoek verdween: 2-1. Een bevrijding voor zowel de gespannen Franse ploeg als de fans in en buiten het Stade de France. De Roemenen hebben, ondanks de nederlaag, een goede indruk achter gelaten. Met ook de vier beste nummers drie in de volgende ronde zijn de kansen nog zeker niet verkeken voor Iordanescu en de zijnen.

[photo,98354,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen