Brazilië haalt Haïti door gehaktmolen, Ecuador gelijk

9 juni 2016, 07:47   Bijgewerkt: 9 juni 2016, 10:03

In de eerste wedstrijd op de Copa América Centenario kwam Brazilië niet tot scoren tegen Ecuador, maar in het tweede groepsduel scoorde de ploeg van bondscoach Dunga er flink op los. In Orlando werd Haiti met de grond gelijk gemaakt. De Selecão won met 7-1 van het bescheiden land.

Liverpool-middenvelder Philippe Coutinho nam de Brazilianen bij de hand. Hij verzorgde een hattrick. Renato Augusto was goed voor twee doelpunten, de overige treffers werden aangetekend door Lucas Lima en Gabigol. De bij FC Barcelona vertrekkende Daniel Alves was verantwoordelijk voor twee assists. James Marcelin verscheen namens Haïti, bij een 5-0 achterstand, op het scoreformulier.

Brazilië is nu de nummer één in de poule, met vier punten uit twee duels. Peru kwam ook op vier punten, door een 2-2 gelijkspel tegen Ecuador. Christian Cueva en Edison Flores zorgden, beiden uit een assist van Paolo Guerrero, voor een Peruviaanse voorsprong, maar Enner Valencia en Miller Bolanos trokken de stand gelijk namens de Ecuadorianen, waar Gabriel Achilier in de blessuretijd zijn tweede gele kaart kreeg. Bij Peru speelde Feyenoorder Renato Tapia de hele wedstrijd mee, PSV'er Beto da Silva bleef op de bank.

Hoewel Brazilië en Peru er goed voor staan, moeten ze wel uitkijken. Het land dat het volgende onderlinge duel verliest, kan gepasseerd worden door het Haïti treffende Ecuador. Overigens gaan wel de beste nummers drie ook door.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen