Brazilië deelt in improductieve malaise op Copa América

5 juni 2016, 09:13   Bijgewerkt: 5 juni 2016, 09:47

De drie nachtwedstrijden (Nederlandse tijd) in de Copa América hebben slechts één doelpunt opgeleverd. Alleen Peru kreeg het voor elkaar om het net te vinden tegen Haiti. Onder meer Brazilië kwam niet tot scoren en bleef tegen Ecuador steken op een doelpuntloze remise.

Veel ogen waren bij de aftrap van Groep B gericht op Brazilië, dat meerdere vaste gezichten moet missen op de honderdste editie van de Copa. Luiz Gustavo, Rafinha, Douglas Costa, Kaká, Marcelo, Thiago Silva, David Luiz en Neymar zijn er stuk voor stuk niet bij. Dat was te merken in het eerste pouleduel met Ecuador. Ook al was de uitslag leuker dan de uitslag doet vermoeden, gescoord werd er niet. En als iemand had moeten scoren, dan was het Ecuador. De tegenstander van Brazilië wist het net te vinden na ruim een uur spelen, maar de goal werd afgekeurd omdat de bal over de achterlijn zou zijn geweest.

Peru en Haïti zitten ook bij Brazilië en Ecuador in de groep. De Peruvianen begonnen prima aan het toernooi, ze wonnen met 1-0 van de bescheiden Haïtianen. Paolo Guerrero kroonde zich in de 61ste minuut met een kopgoal tot matchwinner, waardoor Peru aan de leiding gaat in de poule. Jong PSV-talent Luiz Beto da Silva viel in de blessuretijd in.

Costa Rica en Paraguay hielden elkaar in Groep A op een 0-0 gelijkspel. Colombia gaat daarom nog aan kop in deze poule, wegens haar overwinning op de gastheren van de Verenigde Staten.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen