De rapportcijfers van Oranje tegen Oostenrijk

5 juni 2016, 12:00

Het Nederlands elftal sloot het seizoen zaterdag af met een prima oefenzege bij EK-ganger Oostenrijk. In de eerste helft stond het achterin niet altijd even goed bij Oranje, waardoor Oostenrijks gevaar geen uitzondering was. Naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg Nederland steeds meer controle en won het door goals van Vincent Janssen en Georginio Wijnaldum met 0-2. FCUpdate.nl deelt rapportcijfers uit.

Jeroen Zoet 8

Kenny Tete 7

Jeffrey Bruma 7

Na het eerste fluitsignaal leek Bruma nog niet helemaal scherp, net als tegen Polen het geval was. In de eerste minuten maakte hij twee foutjes, maar deze bleven zonder gevolgen. In de resterende 88 minuten maakte de mandekker van PSV weer een goede indruk. Want heeft iemand na de beginfase nog iets van de Oostenrijkse spits Marc Janko vernomen?

Virgil van Dijk 7,5

Patrick van Aanholt 7

Omdat Jetro Willems in de lappenmand zat, mocht Van Aanholt van Blind aan de aftrap verschijnen tegen Oostenrijk. Een verzwakking was dat niet; de linksback van Sunderland deed het verdedigend prima. Hij lijkt de concurrentie met Willems aan te kunnen en misschien zelfs wel te kunnen winnen.

Kevin Strootman 8

Riechedly Bazoer 6

In de Eredivisie liet Bazoer dit seizoen zien veel potentie te hebben, maar op het spel van het Nederlands elftal kan hij vooralsnog minder zijn stempel drukken. Niet dat dit al van hem wordt geëist, maar tegen Oostenrijk liet hij in defensief opzicht wel meerdere steken vallen.

Georginio Wijnaldum 6,5

Steven Berghuis 6,5

Wedstrijden spelen deed Berghuis dit seizoen maar mondjesmaat, maar toch mocht de vleugelaanvaller van Watford FC net als tegen Polen weer aan de aftrap verschijnen bij Oranje. Net als tegen de Polen was hij de assistgever bij de 0-1 van Vincent Janssen, maar verder kon hij niet imponeren op de rechterflank.

Vincent Janssen 7,5

Quincy Promes 7

Luciano Narsingh 5,5

Na een uur spelen was Narsingh de eerste invaller bij Oranje. De PSV'er kwam in het veld voor Berghuis, maar met hem erbij ging het niet beter lopen op de rechterflank. Eerder slechter.

Luuk de Jong 7

25 minuten voor het eindsignaal loste De Jong Janssen af en hij speelde prima. De spits van PSV had een groot aandeel in de 0-2; hij remde de voorzet van Promes vanaf links iets af, waarmee hij Wijnaldum in stelling bracht om te scoren.

Marco van Ginkel, Jasper Cillessen, Tonny Vilhena en Joël Veltman speelden te kort voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen