Vijfklapper in Roemenië, Oekraïne toont vorm voor EK

3 juni 2016, 22:39

Roemenië lijkt klaar te zijn voor het EK in Frankrijk. Exact een week voor de aanvang van het eindtoernooi won de ploeg van bondscoach Anghel Iordanescu zeer overtuigend van Georgië, dat niet aan het EK deelneemt. Het werd 5-1 voor de Roemenen.

Adrian Popa, Aleksandr Amisulashvili (eigen goal), Nicolae Stanciu, Gabriel Torje en Claudiu Keseru zorgden voor de doelpunten namens Roemenië, dat zelf ook een eigen goal maakte. Dat deed Cosmin Moti bij een 3-0 voorsprong. Op het EK speelt Roemenië tegen gastland Frankrijk, Zwitserland en Albanië.

Albanië kende een slechte generale voor het toernooi in Frankrijk. De EK-debutant ging, zonder de afgevallen Vitessenaar Milot Rashica, met 1-3 onderuit tegen Oekraïne. Armando Sadiku maakte nog de openingstreffer van Taras Stepanenko ongedaan, maar daarna ging het door goals van Andriy Yarmolenko en Evgeni Konoplyanka mis voor de Albanezen.

Voor het treffen met Albanië wist Oekraïne ook al te winnen van Cyprus (1-0), Wales (1-0) en Roemenië (3-4). Op het EK stuiten de Oost-Europeanen op Duitsland, Noord-Ierland en Polen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen