Winnend Anderlecht blijft tweede, Nuytinck trefzeker

Ger
22 mei 2016, 17:52

Anderlecht is zeker van deelname aan de voorronde van de Champions League. De Belgische topclub hield de tweede plaats op de ranglijst van de Jupiler Pro League vast dankzij een 2-0 overwinning op Zulte Waregem.

Bram Nuytinck zette Anderlecht in de 36ste minuut op voorsprong. De oud-verdediger van NEC kopte raak uit een hoekschop van landgenoot Alexander Büttner. Dennis Praet legde in de 72ste minuut de eindscore vast.

AA Gent speelde doelpuntloos gelijk tegen Racing Genk en eindigde als derde. De onttroonde landskampioen neemt komend seizoen deel aan de voorrondes van de Europa League. Club Brugge, dat vorige week de landstitel veroverde, sloot het seizoen af met een 2-2 gelijkspel tegen KV Oostende.