Champagne kan ontkurkt: Bayern pakt vierde titel op rij

7 mei 2016, 17:26   Bijgewerkt: 7 mei 2016, 17:58

Wat al lange tijd zwaar in de lucht hing, is zaterdagmiddag officieel geworden: Bayern München is voor de 26ste keer in de clubhistorie kampioen van Duitsland. De grootmacht boekte vandaag in de voorlaatste speelronde een 1-2 uitzege bij het goed presterende FC Ingolstadt 04 en is daardoor voor het vierde seizoen op rij de sterkste ploeg van de Bundesliga. Borussia Dortmund verloor vanmiddag overigens verrassend met 1-0 bij Eintracht Frankfurt.

Bayern München wist dat het bij een zege op het Audi-Sportpark zeker zou zijn van het landskampioenschap. Een gemakkelijke opdracht beloofde dat niet te worden, aangezien Ingolstadt als promovendus een geweldig seizoen achter de rug heeft. De ploeg is bovendien al lange tijd veilig en kon dus vrijuit spelen tegen de koploper. Toch kende Bayern een piekstart in de kampioenswedstrijd. Robert Lewandowski opende na kwartier de score, door een strafschop te benutten. Twintig minuten was de Pool ook verantwoordelijk voor de 0-2. Hij scoorde na een geweldige pass van Xabi Alonso. Door die goals staat de teller van de spits nu op 29 competitietreffers dit seizoen.

Voor trainer Pep Guardiola is de titel een mooie opsteker na de Champions League-uitschakeling van afgelopen dinsdag. De coach, die na dit seizoen naar Manchester City vertrekt, is in alle drie seizoenen in Duitse dienst kampioen geworden met Bayern München.

[photo,97740,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen