Franse voetballers willen kunstgrasverbod in Ligue 1

Ger
4 mei 2016, 13:11

De Franse voetballers hebben collectief een verzoek ingediend om kunstgras te weren uit de Ligue 1. Aanleiding hiervoor is de zware kwetsuur die Sofiane Boufal heeft opgelopen. De middenvelder van Lille raakte zaterdag geblesseerd aan zijn knie op het kunstgrasveld van FC Lorient en moet geopereerd worden.

"De gezondheid van de spelers heeft voorrang boven alle andere argumenten, zoals klimaat, onderhoudskosten of gevolgen voor het spel", aldus de officiële verklaring op de website van de spelersvakbond, de Union Nationale des Footballeurs professionnels. "Alle studies wijzen uit dat voetballen op een synthetische ondergrond belastender is voor gewrichten en grotere kans geeft op spierblessures en schaafwonden. Een verbod op kunstgras zou spelers vrijwaren van deze risico's die een goede uitoefening van hun beroep als voetballer in gevaar brengen."

Boufal heeft door de knieblessure een streep door het restant van dit seizoen moeten zetten. Lille hoopt zich dit seizoen te verzekeren van Europees voetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen