Mönchengladbach stelt titelfeest Bayern München uit

30 april 2016, 17:35   Bijgewerkt: 30 april 2016, 19:01

Bayern München moet in elk geval nog een week geduld hebben voor het aan het bier kan. De sterke ploeg van coach Pep Guardiola had zaterdag de titel in de Bundesliga kunnen prolongeren, maar op eigen veld kwam het tegen angstgegner Borussia Mönchengladbach niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Omdat nummer twee Borussia Dortmund thuis uithaalde tegen VfL Wolfsburg (5-1) is Bayern twee speelronden voor het einde nog geen kampioen.

De fans in de Allianz Arena waren er helemaal klaar voor om de 26ste landstitel van Bayern te kunnen bejubelen. In de thuiswedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach zagen zij hun favoriete club ook al vroeg op 1-0 komen. Thomas Müller opende in de zesde minuut de score, door een hoekschop tot doelpunt te promoveren.

Alles leek klaar voor een monsterzege, maar Bayern wist na de vroege 1-0 niet door te drukken. De titelverdediger, waar Arjen Robben nog altijd ontbrak vanwege een blessure en een aantal vaste basisspelers rust kreeg, maakte geen overtuigende indruk en kreeg daarvoor in de 72ste minuut de rekening gepresenteerd in de vorm van de 1-1 van André Hahn. De Mönchengladbach-aanvaller verschalkte Bayern-keeper Manuel Neuer in de korte hoek na een steekpass van Lars Stindl.

In de resterende achttien minuten plus blessuretijd slaagde Bayern er niet meer in het vierde puntenverlies op rij tegen Mönchengladbach af te wenden. Daardoor naderde Dortmund, met nog twee duels te gaan, de koploper tot vijf punten. Bayern kan het kampioenschap volgende week alsnog veiligstellen. Het gaat dan op visite bij FC Ingolstadt 04. Komende dinsdag speelt der Rekordmeister eerst op eigen veld de return tegen Atlético Madrid in de halve finale van de Champions League. De eerste ontmoeting, afgelopen woensdag in Spanje, werd met 1-0 verloren.

Bij een misstap van Dortmund tegen Wolfsburg had Bayern alsnog het titelfeest kunnen vieren, maar de achtervolger was superieur tegen de formatie van basisspeler Bas Dost. Door doelpunten van Pierre-Emerick Aubameyang (2), Shinji Kagawa, Adrian Ramos en Marco Reus won BVB met 5-1 op het eigen Signal Iduna Park. André Schürrle redde in de slotfase de eer voor Wolfsburg.

Door een 1-3 thuisnederlaag tegen Schalke 04 degradeerde Hannover 96 uit de Bundesliga. De noorderlingen hadden in grote delen van het duel het betere van het spel, maar ze hadden geen antwoord op de effectiviteit van de bezoekers uit Gelsenkirchen. Klaas-Jan Huntelaar was op slag van rust, na een voorzet van Leroy Sané, verantwoordelijk voor de 1-2. Alessandro Schöpf bepaalde tien minuten voor tijd, na voorbereidend werk van Joël Matip, de eindstand op 1-3.