EL-loting: beladen weerzien met Dortmund voor Klopp

18 maart 2016, 13:22

Het is ongelofelijk, maar waar. Jürgen Klopp moet het met Liverpool in de kwartfinales van de Europa League met Liverpool opnemen tegen Borussia Dortmund. De Duitse oefenmeester stond jarenlang aan het roer bij de tegenstander, waar hij altijd op handen gedragen werd en veel successen kon vieren.

Meteen na het uitschakelen van Manchester United zei Klopp het al: hij wilde Dortmund liever niet loten in de volgende ronde. "Natuurlijk niet. Waarom zou ik het sterkste team willen treffen in de volgende ronde? Dat zou niet echt slim zijn", sprak de Duitse manager, die dus duidelijk niet zijn zin heeft gekregen. Met Liverpool speelt hij eerst uit bij zijn oude werkgever, daarna staat de return op Anfield Road op de planning.

Naast de clash tussen Dortmund en Liverpool is het Spaanse onderonsje tussen Athletic de Bilbao en Sevilla op papier een zeer aardige wedstrijd. Bilbao rekende in de achtste finales ook al af met een tegenstader uit eigenland; het Valencia van coach Gary Neville werd uit het toernooi gestoten. Er zit ook nog een derde Spaanse ploeg in de EL. Villarreal ontmoet Sparta Praag, dat Lazio Roma knap uitschakelde in de achtste finales. Sporting Braga, dat te sterk was voor Fenerbahçe, kruist de degens met Shaktar Donetsk.

Er zitten geen Nederlanders meer in de Europa League. De heenwedstrijden in de kwartfinales worden op donderdag 7 april gespeeld, de returns worden exact een week later gespeeld.

Loting kwartfinales Europa League

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen