Real Madrid ontsnapt aan puntenverlies tegen Las Palmas

13 maart 2016, 22:22

Real Madrid is zondagavond door het oog van de naald gekropen tegen Las Palmas. Het incasseerde vlak voor tijd de gelijkmaker van de laagvlieger, maar herstelde een minuut later de schade met de 2-1.

Sergio Ramos zette Real Madrid met een fraaie kopbal op voorsprong. Vlak voor tijd kwam Las Palmas vlak voor tijd op gelijke hoogte door een goal van Willian José. Terwijl het publiek nog feest aan het vieren was, zorgde Casemiro voor de winnende goal. Ramos moest in de blessuretijd het veld verlaten met een tweede gele kaart.

Omdat de titelstrijd gelopen lijkt in Spanje kregen James Rodriguez en Toni Kroos rust en waren ze daarom niet opgenomen in de wedstrijdselectie. Real hecht momenteel vooral waarde aan de Champions League, waarin het in de achtste finale te sterk was voor AS Roma.

Villarreal liet eerder op de dag punten liggen bij Sevilla (4-2). Daardoor begint het nummer drie Real Madrid uit het oog te verliezen. De achterstand is opgelopen tot tien punten. Athletic Bilbao staat op een keurige zesde plek dankzij een zege op Real Betis (3-1).