Fortuna: 'redder' heeft zedenverleden, Poolse interesse

23 februari 2016, 12:04

De persoon die zich wilde ontpoppen als de redder van Fortuna Sittard, blijkt een veroordeelde pedofiel te zijn. De initiatiefnemer voor het reddingsplan van de Limburgse Jupiler League-club vergreep zich in het verleden en een minderjarig meisje en kreeg daarvoor een gevangenisstraf, zo heeft onderzoek van De Telegraaf uitgewezen.

Fortuna was niet op de hoogte van het zedenverleden van Maurice K, die sponsor van de Limburgse club is. Als nachtportier zou de man zich bij een opvang voor zwerfjongeren schuldig hebben gemaakt aan de kwalijke praktijken. Hij kreeg een celstraf van een jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

K. zette de crowdfundingsactie 'Red Fortuna Sittard' op, maar vertelde dus niks over zijn persoonlijke geschiedenis. "Dat vond ik niet nodig. Wat heeft een club als Fortuna er aan dat men daar weet dat ik een crimineel verleden heb? Ik ben wel nog in cassatie gegaan bij de Hoge Raad tegen de opgelegde straf." Fortuna-directeur Joppe Sangen reageert vol verbazing. "Hier weet ik helemaal niks van. Ik zal zeker verder wat doen met deze informatie", stelt hij.

Fortuna heeft tot 1 maart de tijd om 900.000 euro te verzamelen, anders wordt het een lastig verhaal voor de noodlijdende club. "'Een bedrag van vierenhalve ton is hard toegezegd", zegt Sangen tegen VI. "Dat is meer dan geweldig, maar concreet hebben we daar nog niks aan. Het gaat nu om die tweede helft. Nog eens vierenhalve ton bijeen krijgen zal heel erg moeilijk zijn. Ik heb genoeg redenen om hoopvol te zijn, maar het zal een race tegen de klok worden. Het is buigen of barsten", aldus de Fortuna-directeur, die ook aangeeft dat er contacten zijn met een Poolse partij, die een deel van de aandelen mogelijk wil kopen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen