Bayern wint moeizaam, glansrol Uth bij Hoffenheim

20 februari 2016, 17:25   Bijgewerkt: 20 februari 2016, 17:49

Verwacht werd dat Bayern München promovendus SV Darmstadt 98 vanmiddag (zaterdag) op een ruime nederlaag zou trakteren, maar dat is absoluut niet gebeurd. De grootmacht ging zelfs rusten met een 0-1 achterstand, maar won uiteindelijk met 3-1 van de middenmoter. Ondertussen heeft Mark Uth zijn werkgever 1899 Hoffenheim met twee treffers langs FSV Mainz geholpen (3-2), terwijl Hertha BSC en VfL Wolfsburg de punten deelden: 1-1.

Voor de derde keer dit seizoen zocht Bayern de kleedkamer op met een 0-1 achterstand. Een zeer ongebruikelijke situatie voor de onbedreigde koploper, die aantrad met Arjen Robben in de basis. Meerdere kansen kreeg de Nederlander in de wedstrijd, maar hij was ongelukkig in de afronding tegen de promovendus. Dat gold niet voor Thomas Müller. De goaltjesdief hielp zijn werkgever met twee treffers na de pauze over het dode punt. Zijn eerste goal, in de 49ste minuut, was een intikker, maar zijn tweede doelpunt was van grote schoonheid. Met een heerlijke omhaal bracht bij Bayern twintig minuten voor het einde aan de leiding. Het was alweer zijn zeventiende treffer van deze voetbaljaargang.

Huub Stevens legde deze week wegens hartproblemen zijn taken bij 1899 Hoffenheim naast zich neer. De nummer zeventien presenteerde de pas 28-jarige Julian Nagelsmann als diens opvolger en de jonge coach heeft direct succes geboekt Hoffenheim, dat tot vandaag vijf duels op rij niet wist te winnen. Mede dankzij twee goals van Mark Uth, die voor het eerst dit kalenderjaar in de basis stond, werd het hooggeklasseerde FSV Mainz 05 met 3-2 verslagen.

FC Ingolstadt 04 draait dit seizoen moeiteloos mee in de Bundesliga en ook in de 22ste speelronde heeft de promovendus een overwinning geboekt. Op het eigen Audi-Sportpark werd Werder Bremen dankzij een vroege en een late goal met 2-0 geklopt. Ondertussen kan Borussia Mönchengladbach weer omhoog kijken, want dankzij een vroeg doelpunt van Mahmoud Nahoud werd 1. FC Köln vanmiddag met 1-0 geklopt. Daardoor staan Die Fohlen nu vijfde in de Bundesliga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen