Villarreal langs Napoli, Anderlecht en Tannane winnen

18 februari 2016, 21:26

Villarreal reist volgende week met prima papieren af naar Italië voor de return tegen Napoli in de tweede ronde van de Europa League. De nummer vier van Spanje wist vanavond (donderdag) namelijk de Italiaanse topclub met 1-0 te vloeren. Saint-Etienne, met Oussama Tannane in de basis, trok aan het langste eind in een spektakelstuk tegen FC Basel: 3-2. Anderlecht won ook, met 1-0 van Olympiakos Piraeus.

Het is niet de week van Napoli. Nadat er zaterdagavond al pijnlijk van Juventus verloren werd en de ploeg zodoende de koppositie kwijtraakte in de Serie A, heeft het vanavond wederom een nederlaag geleden. In Spanje ging het met 1-0 ten onder bij Villarreal, dat vierde staat in La Liga. De enige treffer werd gemaakt door uitblinker Denis Suarez, die in de 82ste minuut een vrije trap benutte. Overigens was Bas Nijhuis de arbiter bij de wedstrijd.

Oussama Tannane en Saint-Etienne, het blijft voorlopig een goede combinatie. De aanvaller speelde vanavond tegen FC Basel een prima wedstrijd en was belangrijk met een assist bij de 1-0 in de negende minuut. In de eerste helft breidde de Franse ploeg de voorsprong zelfs uit naar 2-0, maar mede dankzij een benutte strafschop van Marc Janko kwamen de Zwitsers terug tot 2-2. Uiteindelijk trok de thuisploeg toch aan het langste eind, dankzij een goal van Jean-Christophe Bahebeck een kwartier voor het einde. Jean-Paul Boëtius stond op dat moment ook in het veld, hij werd in de 66ste minuut ingebracht.

Anderlecht heeft een eerste stap gezet naar de volgende ronde van de Europa League. Op eigen veld was de Belgische ploeg dankzij een treffer van Kara Mbodj te sterk voor het Griekse Olympiakos Piraeus.