Hertha en Dortmund gelijk, belangrijke zege Schalke 04

6 februari 2016, 17:26   Bijgewerkt: 6 februari 2016, 17:35

De kraker tussen Hertha BSC en Borussia Dortmund heeft vanmiddag (zaterdag) geen winnaar opgeleverd. De nummers twee en drie hielden elkaar in het Olympiastadion in bedwang: 0-0. Daardoor behoudt Dortmund de voorsprong van tien punten op de hoofdstedelingen. Ondertussen deed Schalke 04 goede zaken in de strijd om Europees voetbal, door VfL Wolfsburg met 3-0 te verslaan.

Hertha wilde vanmiddag het gat van tien punten verkleinen, maar de thuisploeg wist geen bres te slaan in de defensie van de bezoekers. Dortmund had in de wedstrijd het meeste balbezit, maar wist weinig kansen te creëren. Zodoende eindigde de topper in een vrij saaie 0-0. Voor Hertha is het gelijkspel tegen de concurrent alweer de derde remise op rij, na eerdere gelijke spelen tegen laagvliegers Werder Bremen en FC Augsburg. Door het gelijkspel kan koploper Bayern München het gat met Dortmund vergroten. Bij een zege op Bayer Leverkusen later vandaag bedraagt de kloof tussen de koploper en Dortmund maar liefst tien punten.

Schalke klimt dankzij de zege van de zesde naar de vierde plaats, terwijl Wolfsburg naar de achtste plek zakt. De Champions League-deelnemer is bezig aan een slechte reeks, aangezien er niet één van de laatste zeven duels in winst omgezet werd.

Het tegen degradatie strijdende VfB Stuttgart heeft vanmiddag een klinkende zege geboekt. Concurrent Eintracht Frankfurt werd in de uitwedstrijd op een 2-4 nederlaag getrakteerd. Filip Kostic, ex-FC Groningen, was één keer trefzeker. Hij benutte in de slotfase een strafschop. Ondertussen leed FC Augsburg, met Jeffrey Gouweleeuw op de bank, een sneue nederlaag bij promovendus FC Ingolstadt 04. Na een 0-1 voorsprong ging de Europa League-deelnemer, mede door een late strafschop met, met 2-1 kopje onder.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen